Voorpret - Reisverslag uit 's-Gravenhage, Nederland van Merel Hazelhoff - WaarBenJij.nu Voorpret - Reisverslag uit 's-Gravenhage, Nederland van Merel Hazelhoff - WaarBenJij.nu

Voorpret

Door: Merel Hazelhoff

Blijf op de hoogte en volg Merel

13 April 2013 | Nederland, 's-Gravenhage

Over precies een week is het zover. op zaterdagochtend 20 april vertrekken Dieuwke en ik richting Moskou om daar te beginnen met onze 3 weken durende treinreis. Eerst hebben we 3 dagen Moskou waar we uiteraard wat toeristische dingen gaan doen. (zal het lukken om het gebalsemde lijk van Lenin te zien?), dan gaan we 23 april de trein in richting Mongolie! Daar gaan we 5 dagen over doen. 5 dagen non stop in de trein! De trein gaat 60 km per uur, dus we kunnen alles goed zien. We gaan langs oude Russische steden waar Baboesjka's op de perrons hun waren staan te verkopen. We reizen ruim 6000 km door Rusland. En we gaan langs het grootste zoetwatermeer ter wereld: het Baikalmeer. Rond deze tijd van het jaar is het meer nog bevroren maar begint alles al te groeien en te bloeien.

Na 5 dagen komen we aan in Ulaanbataar. De Hoofdstad van Mongolie. Vanaf daar worden we naar Terelj gebracht, een natuurreservaat in de buurt. Daar hebben we 2 nachten in een gertent, een traditionele Mongoolse tent, daarna hebben we nog een paar nachten in Ulaanbataar (waar we misschien in Cafe Amsterdam wel de abdicatie kunnen zien) en gaat onze reis met de trein weer verder naar Datong, een oude chinese stad waar de hangende kloosters zijn. een eeuwenoud houten klooster wat aan de bergwand hangt. Ik ben heel benieuwd wat mijn hoogtevrees daarvan vindt. Na 2 dagen Datong stappen we weer de trein in voor het laatste stuk van onze reis richting onze eindbestemming: Beijing. In Beijing hebben we geen hotel, maar zitten we in een Hutong, een volkswijk. Daar gaan we ongetwijfeld veel van de mooie dingen die Beijing te bieden heeft, zien. De chinese muur, het plein van de hemelse vrede en nog veel meer. Vanuit daar vliegen we weer terug naar Schiphol.

Ik ga tijdens de reis proberen een reisdagboek bij te houden. Op de meeste plekken is geen internet, maar als er even internet is zal ik proberen een verhaaltje en wat foto's te uploaden :). ik hoop dat jullie gezellig meelezen!

Groetjes

Merel

• 14 April 2013 - 10:08

Elisabeth:

Dit gaat zo'n bijzondere reis voor je worden, mooie dingen zien en doen. Er bekruipt mij een gevoel van jaloezie maar wat een goed idee om dit te doen en wat een levenservaring. Ik zal je missen maar ga genieten en kom gezond weer terug.
    Liefs, knufs moeders.

• 15 April 2013 - 12:50

Lorraine:

Zo ontzettend kicken wat jullie gaan doen! Ik wens jullie heel veel plezier, veel bijzonder mooie momenten en natuurlijk een hele goed reis en terugkomst! Ik ben reuze benieuwd naar alle verhalen die er komen gaan. Geniet!
    Groetjes Lorraine

• 16 April 2013 - 07:38

Monique:

Merel,

Natuurlijk ga ik je volgen, wil wel weten wat voor moois je allemaal gaat zien.
    Dus ben benieuwd naar je verhalen en foto’s...
    Het aller belangrijkste GENIET ervan!!! maar dat gaat vast lukken :)

Groetjes Monique

• 16 April 2013 - 12:00

Maureen:

Dit gaat zo geweldig worden!!! Die voorpret alleen al is zooooooo leuk!!!
    Ga je volgen!!!!!!
    x Maureen

• 16 April 2013 - 12:38

Merel Hazelhoff:

leuk dat iedereen meeleest!!!! :)
    ik ga mijn best doen om dingen te posten :)

• 17 April 2013 - 08:11

Brigitta:

nog maar 3 dagen te gaan. Reuze benieuwd naar je foto's en reisverhalen

Have fun popje X

• 18 April 2013 - 10:38

Leny:

Ik wens je al vast een heel goede reis. Het lijkt me fantastisch. Geniet er van! En ik kijk uit naar je belevenissen.

Groetjes Leny.