Daar gaan we dan.. - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Merel Hazelhoff - WaarBenJij.nu Daar gaan we dan.. - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Merel Hazelhoff - WaarBenJij.nu

Daar gaan we dan..

Door: Meme

Blijf op de hoogte en volg Merel

23 April 2013 | Rusland, Moskou

De 2e en 3e dag in Moskou. Wat een immense stad! Op dag 2 stond het mausoleum van Lenin op het programma en het Kremlin. Dat hoort er immers gewoon bij natuurlijk!

Op weg naar het mausoleum dan maar! Hop, naar de metro, inmiddels beginnen we het cyrillische schrift een beetje te begrijpen. Dus we weten waar we eruit moeten. Als we uit het station lopen zien we gelijk het typische beeld wat de meeste mensen hebben van de russen. Een ongelooflijk dronken mevrouw zwalkt op straat en leunt af en toe, als ze toevallig die kant op slingert, op het muurtje. op enig moment lijkt ze ineens onze kant op te slingeren dus we zetten er maar even de pas in. Dronken russische vrouw? check!

Het mausoleum van Lenin is maar tot 13.00 open dus om 12.00 staan we er. Er is alleen niemand... Jammer, het mausoleum is dicht wegens restoratie (if is het nou restauratie? Volgens mij is dat iets met eten). Geen lijk van 90 jaar oud dus.. nou ja, dan nog maar een keer naar Moskou?

Op naar het Kremlin! Je kunt voor 3 verschillende dingen kaarten kopen. We besluiten alleen een kaartje te kopen voor de kathedralen. Want wapens enzo hoeft niet perse. On we go! Naar het Kremlin! de eerste kathedraal in. Heel veel iconen!!! Echt HEEL veel.. oke, alles even lezen. en op naar de volgende, we moeten er tenslotte een stuk of 6. Hee, nog meer iconen! En heel veel doodskisten, hier liggen alle tsarenzonen eh, ja niet begraven, maar in de doodskist. Ook Iwan de verschrikkelijke ligt hier, maar dat deel is afgesloten voor publiek.
Na 6 kathedralen zijn we, ondanks dat het echt schitterend is, een beetje iconen-moe. En ook echt hongerig. Dus we gaan maar weer naar de italiaan een stukje pizza eten. Met uitzicht over het monument van de eeuwige soldaat, waar er 24 uur per dag wachters staan. Het wisselen van de wacht is een heel ritueel en we hebben er goed uitzicht op.

Hierna gaan we tegenover de ingang van Gorki park naar een beeldentuin waar de communistische beelden na de 'beeldenstorm' terecht zijn gekomen. Er staan overal beelden van lenin, Stalin en zelfs Marx staat er tussen. Het is een bizar gezicht hoe ooit zulke belangrijke beelden er nu bijna onverschillig bijstaan. Daarnaast is het wel een heel mooi parkje en de zon schijnt. Dus we vermaken ons prima :)

We maken er een vroeg dagje van want we zijn moe en ik vooral ook ietwat brak (toch een wodkaatje teveel de avond ervoor?). Dus we eten even wat in het hotelrestaurant en gaan dan lekker een filmpje kijken op de laptop en vroeg slapen.

Dag 3! Na flink uitgeslapen te hebben (lees van 23.30 tot 9.00) staan we op en gaan we ontbijten. Na het ontbijt moet de tas weer ingepakt worden (oh the horror, het is er eerder ook ingegaan jongens). Daarna gaan we naar het Gulag museum, een museum over de Russische strafkampen en het regime van Stalin. Wat heftig om allemaal te zien hoe dat ging in die tijd. EN we leren allemaal nieuwe dingen. Stalin heeft 8 jaar naast Lenin gelegen in het mauseoleum, maar toen greep Chroetsjov in en werd Stalin achter met mausoleum geplaatst onder een steen.

Na dit heftige museum wilden we nog de hop on hop off bus doen, maar we waren te laat bij de bus omdat we m niet konden vinden (Damn you cyrillisch). Dus dan maar terug naar het hotel! Langs de supermarkt om wat inkopen te doen (water, wodka en bier hahaha) en nu wachten in de hotellobby. We zijn niet de enige Nederlanders die deze treinreis gaan ondernemen en we zitten nu gezellig te kletsen (nou ja, ik dus nu niet, want ik zit te typen) met 4 andere Nederlandse mannen. 2 broers van tegen de 70 die deze reis gaan doen en daarna nog 2 maanden door heel China gaan. De ene broer studeert aan de fotoacademie en maakt de geweldigste foto's. Sowieso geweldig dat iemand op zon leeftijd nog studeert! kijk maar eens hier: http://blogs.kilroyworld.nl/gaspar-achterna/

Nog een uurtje en dan worden we opgehaald en naar de trein gebracht. Dan begint ons grote avontuur in de trein!! Dus dan ben ik denk ik minimaal 5 dagen uit de lucht :).
Spannend allemaal hoor!

Tot over 5 dagen!

• 25 April 2013 - 23:32

Wilma:

Wat schrijf je toch geweldig!

XXX

• 29 April 2013 - 10:58

Marese De Graaff:

Meems, wat geweldig. Wist niet dat je zo goed kon schrijven.
    Leer van jou meer dan vroeger bij geschiedenis.hahahaha.
    Heel veel plezier in jullie volgende stukje van de reispuzzel.
    Dikke groet.
    Werkt je rugzak????? TuurlijkXXX